TRANS-TECHNIK
55-095 Długołęka
ul. Marii Konopnickiej 16
Tel.: (71) 315 20 20
Fax.: (71) 315 22 99
Mail: biuro@ttechnik.pl
|
|
|
Słodycze
Oddzielanie się lepkich materiałów od taśmy, praca na nożowych krawędziach
i chemiczna stałość. Wszystkie te właściwości i wiele innych spełniają taśmy FORBO-SIEGLING w najróżniejszych procesach produkcji w przemyśle słodyczy.
Specjalne struktury na powierzchni taśm chłodniczych umożliwiają indywidualne odbicie spodu produktu na czekoladowej powłoce. Delikatne przechodzenie
lepkich słodyczy nad krawędzią nożową sprawia, że produkt bez uszkodzenia może być zapakowany. Dzięki wysokim poprzecznym sztywnością produkty
pozostają niezmiennie na przewidzianym.
Matowe i Low Friction powierzchnie minimalizują przyleganie produktu, w skrajnych przypadkach pokryte warstwą silikonu taśmy stanowią dopuszczaną
alternatywę zwiększając zakres temperatur. Taśmy ProLink uzupełniają program taśm dla przemysłu spożywczego szczególnie z przepuszczalnością od 20%.
|
|
|
TYP |
FDA - atest spożywczy |
Antystatyczne |
Możliwie zamknięcie krawędzi taśmy |
Grubość około [mm] |
Waga około [kg/m2] |
SD - wartość około [N/mm szerokość] |
Dmin około [mm] |
Zakres temperatur [°C] |
U r e t h a n |
E 2/1 U0/U2 biała |
Tak |
Tak |
N.Rücksp. |
0,7 |
0,7 |
2 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 2/1 U0/U2-LF biała |
N.Rücksp. |
Tak |
Tak |
0,7 |
0,7 |
2 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 2/1 U0/U2 ambra |
Tak |
Tak |
Nie |
0,6 |
0,6 |
2 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 2/1 U0/U2 RFF-NA ambra |
Tak |
Nie |
Tak |
0,7 |
0,6 |
2 |
R > 3-8 |
-30 / +90 |
E 2/2 U0/0 transparentna |
Tak |
Tak |
Tak |
1,2 |
1,2 |
2 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/1 U0/U0 transparentna |
Tak |
Tak |
Tak |
0,9 |
0,6 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/1 U0/U2 biała |
Tak |
Tak |
Tak |
1,2 |
1,2 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/1 U0/U2 MT-C biała |
Tak |
Tak |
Tak |
0,7 |
0,7 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/1 U0/U2 MT-NA biała |
Tak |
Nie |
Tak |
0,8 |
0,9 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/1 U0/U2 RF brązowa |
Tak |
Tak |
Tak |
1,2 |
1,1 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/1 U0/U2 RFF-LF brązowa |
N. Rücksp. |
Tak |
Nie |
1,2 |
1,1 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/2 U0/U0 transparentna |
Tak |
Tak |
Tak |
1,2 |
1,1 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 3/2 U0/U2 biała |
Tak |
Tak |
Tak |
1,5 |
1,6 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 4/2 U0/U0 transparentna |
Tak |
Tak |
Tak |
1,1 |
1,1 |
4 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 4/2 0/U2 MT-NA biała |
Tak |
Nie |
Tak |
1,4 |
1,6 |
4 |
12 |
-30 / +100 |
E 4/2 U0/U2-MT biała |
Tak |
Tak |
Tak |
1,4 |
1,6 |
4 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 4/2 U0/U2-LF biała |
N. Rücksp. |
Tak |
Tak |
1,4 |
1,5 |
4 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 8/2 U0/U2 MT-NA biała |
Tak |
Nie |
Tak |
1,4 |
1,5 |
8 |
25 |
-30 / +100 |
E 8/H U0/U2 MT-HACCP biała |
Tak |
Tak |
Tak |
1,4 |
1,3 |
8 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 8/H U0/U2 MT-HACCP niebieska |
Tak |
Tak |
Tak |
1,4 |
1,3 |
8 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 12/2 U0/U0 transparentna |
Tak |
Tak |
Tak |
1,4 |
1,4 |
12 |
60 |
-30 / +100 |
E 12/2 U0/U0-C transparentna |
N.Rücksp. |
Tak |
Tak |
1,6 |
1,5 |
12 |
60 |
-30 / +100 |
P o l i e s t e r |
E 3/1 E0/E0-TT transparentna |
Tak |
Tak |
Nie |
0,9 |
0,7 |
3 |
N > 3-8 |
-30 / +100 |
P V C |
E 8/2 U0/V5 MT biała |
Tak |
Tak |
Tak |
2,2 |
2,5 |
8 |
40 |
-10 / +70 |
E 8/2 U0/V5 NP biała |
Tak |
Tak |
Tak |
2,1 |
2,2 |
8 |
40 |
-10 / +70 |
E 8/H U0/V5 MT-HACCP biała |
Tak |
Tak |
Tak |
1,5 |
1,6 |
8 |
25 |
-10 / +70 |
E 8/H U0/V5 MT-HACCP niebieska |
Tak |
Tak |
Tak |
1,5 |
1,6 |
8 |
25 |
-10 / +70 |
S i l i k o n |
E 3/1 U0/S3 biała |
Tak |
Tak |
Nie |
1,1 |
1,1 |
3 |
R > 3-8 |
-30 / +100 |
E 4/2 S0/S0 transparentna |
BfR |
Tak |
Nie |
1,3 |
1,1 |
4 |
40 |
-40 / +180 |
E 4/2 S0/S3 FSTR transparentna |
Tak |
Tak |
Nie |
1,5 |
1,6 |
4 |
40 |
-40 / +180 |
|
|